YENİLENDİ

DEM Parti: Oy kullanmaya, sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz

Dersim, Amed ve Êlih’te DEM Parti seçim çalışmalarının finali yüzlerce aracın konvoyuyla yapıldı. Çewlig'de ise yürüyüş gerçekleştirildi. Parti, oy kullanma ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Amed İl Örgütü 31 Mart seçimleri için finali “Büyük Amed konvoyu” ile yaptı. Yüzlerce aracın katıldığı konvoy öncesi halk, Gozeli bölgesinde bir araya geldi. Seçim otobüsünden çalan müzikler eşliğinde halay çekildi.

Binlerce kişi araçlarını DEM Parti bayrakları ile süsledi. Konvoy Riha yolu, Ninova, Seyrantepe, Xarpêt yolu, Selahaddin Eyyubi Camisi, Ofis Ayhan Durağı, Ali Pınar, Sento Caddesi, Kantar, Yeniyol, Diclekent, Dünya Kavşağı, 75’i gezerek, son olarak DEM Parti İl binasının bulunduğu Gaziler Son Durak’a geçti.

Konvoy boyunca binlerce kişi evlerinde, camlarından, balkon ve binaların damlarından konvoya destek verdi.  Konvoya yine araç sahipleri de kornalarla destek verdi. İl binası önünde bir araya gelen binlerce kişi buluşmayı mitinge çevirdi.
Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Serra Bucak, "Sandıklara sahip çıkalım” çağrısında bulundu.
Amed Büüykşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun ise sandıkların sabah 07.00’de açılıp 16.00’da kapanacağını hatırlattı.
DEM Parti Amed İl eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin de sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.


ÊLIH
DEM parti Êlih’te seçimlere bir gün kala, yüzlerce araçlık bir kovboyla kent merkezinde seçim turu attı. DEM Parti Êlih İl Örgütü kent girişinde bulunan şehirlerarası otobüs terminali önünde yüzlerce araçla bir araya geldi.
Aralarında DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, DEM Parti ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu konvoy, oradan Diyarbakır Caddesi’ne doğru hareket etti. Cadde üzerinde bulunanların alkışlar ve zafer işaretiyle karşılık verdiği konvoy, oradan Êlih Belediyesi’ne doğru ilerledi. Petrolkent mahallesine doğru ilerleyen konvoy daha sonra aynı güzergahı geri dönüp ara sokaklarda dağıldı.


ÇEWLÎG
DEM Parti Çewlîg İl Örgütü, kent merkezinde belediye eşbaşkan adayları Çiçek Ariç ve Aydın Bürçün, DEM Parti Çewlîg milletvekili Ömer Faruk Hülakü’nün de katılımıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “Jin Jiyan Azadi”, “ DEM gelecek devran dönecek” sloganları atıldı.

 

DERSİM 

DEM Partisi’nin de aralarında bulunduğu Dersim İttifakı bileşenleri, seçim çalışmalarının son gününde yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu yaptı.

Dersim Belediyesi eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın da yer aldığı konvoy, Rostan’dan başlayarak Sihenk (Atatürk Mahallesi), Gazik (Cumhuriyet Mahallesi), Harçik, Esentepe, Yeni Mahalle, Alibaba Mahallelerini dolaşarak kent merkezine geldi.

Halk alkış ve zılgıtlarla konvoya ilgi gösterdi. Adaylar ise konuşmalarında "Hazırız, kazanacağız” mesajı verdi. 

Ayrıca DEM Parti'nin seçim bürosunda, DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak’ın Dersim halkına gönderdiği mesaj okundu.